Dizdarević uoči Veleža: Godinu želimo završiti pobjedom

Mladi golman Sarajeva

Dizdarević uoči Veleža: Godinu želimo završiti pobjedom

E. Ganibegović

Danas i za vikend igraju se utakmice posljednjeg, 19. kola, u jesenjem dijelu sezone m:tel Premijer lige.

Sutra na Koševu derbi igraju Sarajevo i Velež, a medijima na press konferenciji obratio se i golman Bordo tima, Belmin Dizdarević.

"Poslije dvije vezane pobjede, nesretno smo izgubili u Širokom Brijegu. Sutra se nadamo da ćemo godinu završiti u najboljem mogućem smislu, tj. pobjedom", rekao je za početak mladi golman.

O kolegama koji konkurišu za gol Sarajeva:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I dok je Vladan bio tu (Kovačević, op. a) govorio sam da to nije konkurencija. Ne osjećamo se tako. Podrška smo jedan drugome. Što je meni Vladan bio, ja sam sad možda Šahi (Muhamed Šahinović, op. a). Ne znam da je Sarajevo ikad iz Akademije imalo golmana u prvom timu, a sada se to već drugi put dešava."

Dizdarević je ove sezone upisao 11 nastupa u m:tel Premijer ligi, a na sedam mečeva je uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom. Također, 20-godišnji golman trebao bi da dobije poziv selektora Peteva za duel BiH i SAD-a 18. decembra u Los Angelesu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Definitivno u ovom prvenstvu najbolji igrac Sarajeva.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi