Goran Sablić: Očekuje nas teška utakmica, Fanimo sam sebe stavlja ili ne stavlja u ekipu

Sarajevo dočekuje Mostarce

Goran Sablić: Očekuje nas teška utakmica, Fanimo sam sebe stavlja ili ne stavlja u ekipu

E. Ganibegović

Jedan od derbija 19. kola m:tel Premijer lige BiH sutra na Koševu igraju Sarajevo i Velež.

Trener Bordo tima Goran Sablić obratio se medijima na današnjoj press konferenciji.

"Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Nešto povrijeđenih i viroznih imamo, ali momčad će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate dolazi nam momčad koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uslove vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i onako... teška", rekao je Sablić pa dodao o predstojećem zimskom prijelaznom roku:

"Volio bih zadržati fokus na sutrašnjoj utakmici. Ovaj period od pet-šest mjeseci je bio dosta turbulentan. Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Ne bih da se vraćam na to. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim razinama. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama."

Goran je istakao i to da vjeruje da će Bordo tim uz dobro odrađene pripreme biti znatno ubojitiji u proljetnom dijelu prvenstva.

O Fanimu:

Oglasi

"Najiskrenije, non-stop mi se postavlja to pitanje, niti ga ja mičem niti ga ja stavljam. On je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što njega stavlja ili ne stavlja u momčad je njegova želja i zalaganje, želja da igra. Masu puta sam tražio razumijevanje i pokušavao ga integrirati u ekipu, no nisam dobio povratni impuls. Cijenim ga kao igrača, ali stavljam najbolje i one koji žele igrati. Ako ne želi biti tu, nema problema. Svako može pokucati na vrata u klubu i dogovoriti se. Želimo igrače koji se žele boriti za ovaj klub, da svi skupa napredujemo."

"Turbulenta situacija u kojoj smo se zadesili poslednjih pola godine je iza nas. Momčad, bez obzira na rezultate, ide ulzaznom putanjom i na tome trebamo graditi optimizam i nastaviti još jače. Momci daju sve od sebe, fokusirani su i dišu za Sarajevo", naglasio je šef struke Sarajeva.

O Veležu ima samo riječi hvale:

"To je momčad koju izuzetno cijenim i ono što je kolega Dudić napravio s njima. Momčad s puno tehničara mobilnih, brzih, agilnih. Dosta su na okupu i možda najizbalansiranija ekipa koja je bila pred početak prvenstva. Neće nam biti lako. Uslovi su isti za sve, kako njima tako i nama. Nikad se ne zna šta će kome odgovarati. Evo desi se u Širokom Brijegu da Velkoski i Bodul koji s formom nisu u nekakvom svom 'prajmu' budu najbolji igrači na toj utakmici."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra se želimo od publike oprostiti dobrom igrom i otići na pauzu s pobjedom. Zadovoljila bi nas treća pozicija za kraj. U hodu smo se sklapali i suočavali se s mnogo problema. Gledajući razliku u odnosu na prvog, sigurno ne možemo biti zadovoljni. Trebamo gledati sebe i napraviti iskorak. Valja se oznojiti na pauzi", zaključio je hrvatski stručnjak.

Utakmica na stadionu Asim Ferhatović-Hase na rasporedu je sutra od 13 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
E kakav si ti kloc zato nam i jest tako cuj sam sebe stavlja **** te on nije messi pa kakav si ti trener ako se on pita pa valjda ti trebas da presjeces valjda ti kazes igral ili ne
1 12
Uranija
Teško je u Sarajevu biti trener, na stranu da li Sablić ima dovoljno stručnosti ali u Sarajevu ta stručnost nije jedini preduslov za uspjeh. Selekcija igračkog kadra je došla na naplatu, 2-3 godine lošeg igračkog kadra kojeg se i ne može tako lako riješiti jer pojedinci su ugovore potpisivali na 2-3 godine a da nisu ni blizu kvalitete kojom se može osvojiti prvenstvo. Totalni remont je potreban, 6-7 igrača se mora pod hitno riješiti da bi se moglo očekivati ozbiljan rezultat!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi