Nerealne scene stižu iz BiH: Utakmica trajala 125 minuta, sudija tražio dolazak policije...

Treći rang bh. fudbala

Nerealne scene stižu iz BiH: Utakmica trajala 125 minuta, sudija tražio dolazak policije...

A. Čaušević

Čini se da ne može proći niti jedan vikend, a da niželigaški fudbal u BiH ne pošalje lošu reklamu u region ili svijet. 

U susretu 11. kola Druge lige FBiH grupa Sjever, odnosno trećem rangu bh. fudbala lokalni derbi su igrali Dizdaruša i Gornji Rahić.

Interesantno da je ova utakmica trajala duže od dva sata, tačnije igralo se 125 minuta i to zbog prekida iz drugog poluvremena pri rezultatu 1:1.

Naime, nakon što je u 60. minuti dosuđen penal za domaćine, jedan od sudija je tražio da policija bude prisutna na stadionu.

Glavni sudija Amir Hodžić je svirao prekrašaj van kaznenog prostora, ali je njegov pomoćnik Husejn Svrakić signalizirao da je ipak faul bio unutar šesnaesterca pa je Hodžić promijenio odluku i pokazao na penal.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prekid je trajao 36 minuta, a nakon što se utakmica nastavila Lejlić je upješno izveo kazneni udarac te tako domaćinu donio vodstvo.

Ipak, do kraja meča viđen je još jedan gol. U 96. minuti Čavalić je svojim drugim golom na meču postavio konačnih 2:2.

Promo

Top Komentari

user1604155860
Nije 96.min. nego 63.min rezultat je izjednacen a sudac 4.min. svirao prije kraj.Gdje god se pojavi famozni pekar tu nastaje kriminal fudbalski.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi