Horor nakon meča u BiH: Sudiju tukli i redar i igrači, spasila ga policija

Incident u 2. ligi FBiH - grupa Sjever

Horor nakon meča u BiH: Sudiju tukli i redar i igrači, spasila ga policija

E. Škorić

Niželigaški fudbal u Bosni i Hercegovini zna da bude jako opasan, a ceh najviše plaćaju "ljudi u crnom".

Često su utakmice u nižim rangovima našeg fudbala poligon za iživljavanje, što publike, što samih aktera utakmice. Nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama, igrači (uglavnom domaći) sami uzimaju stvar u svoje ruke, odmah kreću u verbalne, a potom i fizičke obračune sa službenim licima. 

Svjedočili smo raznim tučnjavama na terenima širom Bosne i Hercegovine i prava je sreća da niko do sada nije glavom zaplatio.

Nažalost, takve utakmice često se odigravaju bez prevelikog obezbjeđenja i u slabom ili nikakvom prisustvu policije. Ponekad ni "zaštitari" ne mogu pomoći. U slučaju koji se sada dogodio nakon meča 2. lige FBiH - grupa Sjever, između Dizdaruše i Orahovice, čak je i redar bio saučesnik i on je zapravo i "načeo" sudiju koji je bježao pred gomilom.

Upravo je on udario bokserom sudiju Huseina Svrakića iz Živinica, a nakon toga uslijedio je napad od strane domaćih igrača, koji su nesretnom sudiji zadavali udarce nogama.

Na njegovu sreću, uspio je pobjeći do dolaska policije na teren, a pitanje je šta bi bilo da pripadnici javnog reda i mira nisu stigli na vrijeme. 

Oglasi

Sve se dešavalo nakon utakmice u kojoj je gostujući tim slavio s 3:2, ali rezultat je sada u drugom planu, a Dizdarušu zbog ovoga očekuje žestoka kazna. Što se samog sudije tiče, pitanje hoće li više ikada imati hrabrosti da se pojavi na stadionu Dizdaruše...

Sama utakmica i njen rezultat u drugom su planu iako je viđeno čak pet golova. Orahovica je povela u 5. minuti golom Semira Dedića, da bi Edin Lejlić izjednačio na 1:1 u 41. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Novo vodstvo gostima donosi Ahmed Hasinović u 66. minuti, a četiri minute kasnije Emir Mešanović pogađa za 3:1, da bi u 72. minuti Ermin Beširović postavio konačnih 3:2.

Dizdaruša je preptosljednja na tabeli sa samo tri boda, Orahovica ima dva boda više i zauzima 12. mjesto.

Top Komentari

Baboisback
Koje seljacine Treba ih izbaciti iz svih takmicenje,nek se ugase. Treba mrtva glava da padne.
9 3
bhpremijerliga123
Svaka cast, nadam se da cemo ovo gledati i u premier ligi sa kriminalcima Gigovicem, Bandicem, Kazlagicem i ostalim kriminalcima
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi