Treće poluvrijeme u okršaju niželigaša: Viđeni "striptiz", "raznošenje" maksuma u stilu MMA borca...

Strasti se ne smiriju

Treće poluvrijeme u okršaju niželigaša: Viđeni "striptiz", "raznošenje" maksuma u stilu MMA borca...

A. Čaušević

Ne smiriju se strasti nakon utakmice Druge lige FBiH grupa Sjever između Orahovice 1974 i Radničkog iz Lukavaca okončane minimalnom pobjedom domaćina preko Semira Dedića.

Dan nakon utakmice prvi su se oglasili iz Radničkog iz Lukavca koji su bili svim dešavanjima na tom meču pa su žestoko prozvali domaćina zbog grube igre uz napomenu da su u jednom trenutku i tražili prekid utakmice.

Nekoliko dana kasnije stiglo je i obrazloženje iz Orahovice i to s video materijalom. Na snimku se može vidjeti kako jedan od igrača Lukavca, Mirze Halilagića koji je u jednom trenutku skinuo šorc.

"Dragi naši vjerni navijači, pratioci i suparnici. Dužni smo Vam ostali odgovoriti na "atake" iz tabora Radničkog iz Lukavca nakon utakmice koja se odigrala u protekloj nedjelji, gdje su poraženi gotov pa bez i jedne šanse prema golu domaćina.

Žalili su se na "grube" startove, da je čak njihov trener Samir Kuduzović, čuveni igrač Slobode iz Tuzle, razmišljao povući ekipu sa terena u 70. minuti, kako je izjavio "nije za 30 godina karijere" vidio gore startove. Očito su u Kuduzovića oči bile zamagljene u toku njegovih poznatih startova na Stadionu Tušanj pa se ne sjeća ili ne želi, pa mu u Orahovici se prvi put ukazalo.

Žalbu su uputili na suđenje, a pazite, 8 žutih kartona ka domaćinu i na snimku ispod ne sviran barem jedan penal za domaćina. U 2.min utakmice (na snimku na početku) laktanje kapitena Šubića i u nastavku unošenje u facu našem Kariću. Pa onda situacija gdje igrač br.10, kako kažu maksum od 17, 18 godina, sa lijevog beka trči na desni i u punom naletu, stilu MMA borca "raznosi" maksuma Hasića i to ispruženim laktom u predjelu sljepočnice. BEZ KARTONA je prošao.

Oglasi

Dragi naši vjerni navijači, pratioci i suparnici. Dužni smo Vam ostali odgovoriti na "atake" iz tabora Radničkog iz...

Posted by NK Orahovica 1974 on Wednesday, May 5, 2021

I onda striptiz, u režiji čuvenog špica Halilagića, skidanje donjeg dijela opreme i okretanje zadnjice. Šta protumačiti, iskustvo, proba, provokacija??!!!Sami procijenite!!!

"Udaranje glavom" Ahmetovića i pad Kasumovića u stilu Neymara na kraju videa također možete vidjeti.

Znamo da smo od prije nekoliko godina na glasu, bez obzira igrali čisto, pošteno ili sa startovima koje se ne viđaju u 30 godina karijere, isto će se pisati kada izgubi se utakmica u Orahovici.
Gradina, Seona, Dizdaruša i Odžak su ove godine odnijeli bodove ili bod iz Orahovice. Bez zamjerki na domaćinstvo. Nadamo se da nam je ovo prva i zadnja objava na tu temu, a vi pogledajte video, pa procijenite da li je čuveni Kuduzović trebao povući ekipu ili probati svoj trenerski šmek pokazati i nešto uraditi ne bil mu ekipa koji napad napravila.

Pozdrav svim ljubiteljima cirkus lige, a Radničkom sretno 100 godina postojanja", naveli su iz NK Orahovica 1974.

Oglasi

U klubu iz Lukavca su bili duboko razočarani svim dešavanjima na pomenutom meču i oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon što su prije nekoliko kola medije i cjelokupnu sportsku javnost okupirali fotografijama i izvještajem sa susreta u Donjoj Mahali, u kojem su kako kažu brutalno pretučeni, prvotimci NK Orahovica 74, u posljednjem su kolu preuzeli potpuno drugačiju ulogu. Razlog je jasan, gostovao je Radnički!

Nakon fer i sportskog dočeka, ništa nije nagovještavalo da će u ovom susretu fudbal ipak biti u drugom planu. Od prvog zvižduka krenula je i gruba igra, vrijeđanje igrača, uz asistenciju glavnog sudije Kenana Hadžića, a koji je sve pogibeljne startove tolerisao.

Naravno da su i ovoga puta prednjačili te bili vođe na terenu bivši igrači našeg kluba, Nermin Karić i Sakić Elvir, igrači koje upravo FK Radnički i afirmisao. Ništa drugačije nije bilo ni sa ostatkom ekipe domaćina (osim naravno prvog golmana).

Sreća je da niko od naših igrača nije doživio težu povredu, obzirom da je Adnan Nukić gažen dok je ležao na zemlji od strane Nermina Karića, dok je isti igrač zatvorenom šakom u predjelu stomaka udario i šesnaestogodišnjeg Hidanovića, o udaranju Kasumovića glavom od strane Ahmetovića ne treba niti trošiti riječi.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Nermin Karić je svoje frustracije, u debelo poznim igračkim godinama, liječio i vrijeđanjem svog dugogodišnjeg saigrača Adnana Šubića. Koliko je situacija bila ozbiljna i kako je izgledalo stanje na terenu, najbolje govori činjenica da je šef struke našeg kluba Samir Kuduzović od sudije u 70.minuti tražio da odsvira kraj kako bi se divljanje domaćih zaustavilo bez težih posljedica. Kuduzović je naglasio da u 30 godina karijere ovakve scene nije doživio.

Napominjemo i da je FK Radnički po završetku susreta zvaničnim putem dostavio prigovor na suđenje Kenana Hadžića. Ekipi Orahovice puno sreće u izletu u ovom rangu bh fudbala, a dvojcu Kariću i Sakiću poručujemo da ćemo mi ipak biti dobri domaćini, te se ponašati u duhu veličine i tradicije našeg kluba", stoji u saopštenju FK Radnički.

Top Komentari

fukaraslana
Ovoga sudiju glavnog treba dozivotno suspendirati jer je sve ovo on dozvolio jer da je bio bolji sudija ovo se nikada ne bi dogodilo
6 0
konjnakvadrat
Dobra ova livada
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi