Rožman o otpisanim igračima Sarajeva: "Sve će to sportski direktor objasniti..."

Trener Sarajeva nakon pobjede protiv Veleža

Rožman o otpisanim igračima Sarajeva: "Sve će to sportski direktor objasniti..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras su igrali na svom terenu protiv mostarskog Veleža derbi petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na kraju je bordo klub uspio da upiše nova tri boda pobjedom od 1:0.

Simon Rožman se nakon utakmice obratio prisutnim novinarima na press konferenciji, te je otkrio svoje utiske nakon nove pobjede njegove ekipe.

"Mislim da smo danas gledali jako dobru utakmicu s obje strane, čestitam igračima obje ekipe. Na kraju za nas jako bitna tri boda, hvala navijačima na lijepoj podršci. Ako je podatak tačan nakon četiri godine dobili smo Veleža ovdje. Jako dobro smo krenuli u meč, imali smo 2-3 dobre situacije, Velež se pokazao kao veoma organizovana ekipa. Do gola je meč bio egal, oni su tada krenuli otvorenije i imali šanse, a mi smo na kraju spretno i sretno dobili meč. Sami smo svjesni da nije to kako bismo željeli, ali sigurno da je lakše raditi u boljoj atmosferi s ovom novom pobjedom", rekao je Rožman.

Kako ste zadovoljni trenutno igrom ekipe Sarajeva, da li je to blizu onog što očekujete?

"Jako je nazahvalno to pričati. Sigurno sam zahvalan kako je to izgledalo večeras, za našu ligu treba više ovakvih utakmica. Trebamo još dosta da radimo, ali imali smo dobrih dijelova. Pokazala se opet duga klupa, igrači koji su u rosteru su svi bitni i na njih se računa i napravili smo grupu igrača koja želi puno da radi".

Oglasi

Pominje se da ste prekrižili neke igrače, šta je s njima?

"Sportski direktor će reći kada završi prelazni rok šta je sve bilo. Sretan sam što smo dobili večeras, čestitam igračima. Iskreno smo bili malo spretniji i sretniji. Sportski direktor će sve ostalo obrazložiti kada se završni prelazni rok. Igračima sam dala jasna pravila i oni koji su tu jasno ih se drže. Špekulacije sve te će sportski direktor na kraju da razjasni", kazao je Rožman.

Renan nije ostao ponovo do kraja je li to taktički da i drugi dobiju šansu?

"On radi svoj posao, odradio je i večeras. Svima želim dovoljnu minutažu dati, stvarno momci dobro rade. Niko nije zabetoniran da mora igrati 90 minuta".

Oglasi

"Mi nismo odradili pripreme i znate u kojoj situaciji smo došli. Bitno je da su igrači prihvatili naš način rada i to je dobro. Rezultat je večeras bio bitan i svima nam je lakše kada je rezultat dobar", jasan je Rožman.

Koliko će vam valjati reprezentativna pauza koja slijedi nakon još jednog kola?

"Ispred nas je jako važan meč. Danas je bila visoka potrošnja, došla nam je jako spremna ekipa. Utakmica ispred nas će biti nezgodna gdje želimo da odradimo što bolje i dobijemo dobar rezultat. Ta pauza će dobro doći da se s ekipom još bolje u poznam i svaki dan koji provedemo zajedno itekako znači i donosi nešto novo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peneranda?

"Svi igrači koji su u kadru su jako kvalitetni. Oni su sve prihvatili i na njima je da se dokažu, a ko će igrati više je moja odluka. Kroz cijelu sezonu moramo biti jaku, niko nema garanciju koliko će igrati. Peneranda je počeo dobro da igra i idemo u smjeru u kojem želimo", zaključio je.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Razocaran sam. Ovaj Velez se morao dobiti 3 razlike. Neces dugo Simone ako ovako nastavis. Nije realno da kod nas igrac ima platu 20k eura i pati se protiv nekakvih zvonica koji igraju za topli obrok i platu iz Binga.
5 3
King_Kenny
...nije ti ovo neka igra,iskren da budem...ovo je sve na srecu dobijeno,ako cemo realno...ne vidi se neki veliki napredak od odlaska Varesanovica,ali tek si dosao pa ti se moze progledati kroz prste,a i rezultati su dobri,bitno je da se pobjedjuje...sve ono sto valja u napadu,napravi se preko Ziljkica po lijevoj strani,mora se to malo rasporediti,igrati i po desnoj i kroz sredinu...odbrana je sva konfuzna,svaki korner nam pravi probleme,niko ne zna skociti...vezni red djeluje jako tromo,sporo prenose i distribuiraju lopzu naprijed...valjda ce biti bolje...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti