Dječak ponudio čitavu ušteđevinu za transfer omiljenog igrača - stigao odgovor "Galebova"

Želja mu se ipak neće ispuniti

Dječak ponudio čitavu ušteđevinu za transfer omiljenog igrača - stigao odgovor "Galebova"

Daniel Auton, petogodišnji je dječak, koji obožava svoj Leeds, a omiljeni fudbaler mu je očigledno mladi Ben White.

Problem je što Ben White trenutno igra za Leeds, ali nije igrač ovog kluba već Brigtona.

22-godišnji defanzivac je, naime, od prošlog ljeta na posudbi u Leedsu, a ista ističe po okončanju ove sezone.

Mali Daniel bi jako volio da White i dalje ostane u Leedsu, pa je odlučio popularnim "Galebovima" za njegov trajni transfer ponuditi svoju ušteđevinu - čitavih 15 funti.

Daniel je, vjerovatno uz pomoć roditelja, uputio zvaničnu ponudu na adresu Brigtona. Tačnije, poslao je pismo ovom engleskom premierligašu.

"Možemo li molim vas, molim vas, molim vas kupiti Bena na kraju sezone. Izbrojao sam sve svoje novčiće u kasici prasici i imam 15 funti, ako to može pomoći", stoji, između ostalog, u pismu malod Daniela - velikog navijača Leedsa.

Pismo je stiglo na adresu Brightona, a u ljudima iz kluba nije bilo teško poslati odogovor Danielu. Na njegovu žalost, Ben White će se izgleda vratiti na Amex stadion.

"Hvala ti na pismu i ponudi da pomogneš svom omiljenom klubu, Leeds Unitedu, da kupi Bena Whitea. Jako je dobro što si ponudio sav svoj novac da pomogneš svom klubu i očigledno imaš oko za prepoznavanje velikih talenata- možda skautiranje bude tvoj budući posao!

Ozbiljno smo razmilili o tvojoj ponudi, ali znam da naš trener i naš direktor smatraju Bena važnim dijelom naših planova za budućnost tako da trenutno nismo u mogućnosti prodati Bena Leedsu.

Međutim, još jednom ti se zahvaljujemo što si izdvojio vrijeme i pisao nam i želimo tebi, tvojoj porodici i Leeds Unitedu sve najbolje. Nadamo se da ćete ti i tvoja porodica ostati sigurni i biti dobro. Sva najbolje..." stoji u pismu koje je u ime Brightona Danielu poslao predsjednik kluba Paul Barber.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ubrzo se oglasio i sam Ben White, koji se našalio i poručio da ne vrijedi Danielovih 15 funti.

"NIsam mislio da će ovo otići ovako daleko, mislim da je ponudio previše novca... Jako je lijepo što navijači cijene naporan radi i zalaganje. Stupio sam u kontakt s Danielovom porodicom i obećao sam da ću doći da ga upoznam čim to bude moguće", rekao je White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi