Nantes igra prvi meč od nestanka Sale: Svaki igrač će nositi dres sa njegovim prezimenom!
Sala je nestao prije sedam ili osam dana, a u klubu još uvijek gaje nadu da će biti pronađen.

Iz kluba poručili da neće biti minute šutnje

Nantes igra prvi meč od nestanka Sale: Svaki igrač će nositi dres sa njegovim prezimenom!

Ekipa Nantesa će sutra navečer odigrati prvi susret otkad je klub napustio argentinski napadač Emiliano Sala.

Sala je bio najbolji fudbaler ove ekipe u dosadašnjem dijelu sezone, a prije nekih 7-8 dana je napustio klub te krenuo za Cardiff čiji je trebao postati novi član. Ipak, avion kojim je putovao se vjerovatno srušio u more i od tada se traga za njim i pilotom.

Nakon što je policija obustavila pretragu kazaviši da ona previše košta, fudbaleri i treneri iz francuske Ligue 1 su skupili 300.000 eura kako bi se ista nastavila što je i učinjeno.

Svi ljudi koji rade u klubu Nantes još uvijek ne gube nadu i ne žele se predati, pa su se oglasili preko zvanične stranice kazavši da neće biti minute šutnje ni aplauza za Salu pred početak susreta protiv St. Etiennea koji se inače igra sa malim zakašnjenjem.

Iz kluba su obavijestili javnost da će svi igrači nositi isti dres u susretu protiv pomenutog rivala. Na svakom će pisati prezime 'Sala', a ispod broja će biti poruka 'Animo Emi' što u prevodu sa španskog znači otprilike 'Hrabrost'. Njegov portret će stajati na sredini igrališta pred početak meča, a navijači koji žele moći će kasnije, kada portret bude premješten pored travnjaka, donijeti cvijeće ili poruke.

Također, tokom zagrijavanja fudbalera na velikom ekranu će biti prikazivati najbolji Salini potezi tokom karijere u Nantesu, a prilikom ulaska igrača na teren neće biti muzike u pozaditi. Neće biti ni organizovanja fan zone pred početak meča.

Inače, pomenuta utakmica počinje sutra od 21.00 sati.

Cardiff ne da novac: Zaustavljena isplata Nantesu za Emiliana Salu!

Francuski Nantes za sada neće dobiti 17 miliona eura koliko je Cardiff pristao platiti za nestalog fudbalera Emiliana Salu.

Iako je Sala registrovan kao novi igrač tima iz Premiershipa, rukovodstvo Cardiffa je odlučilo da zamrzne isplatu preostalog dijela novca na račun Nantesa.

Prva rata koja je iznosila šest miliona eura je isplaćena. Međutim, s obzirom na to da Sala vjerovatno nikad neće obući dres velškog tima, odlučili su da do daljnjeg ne isplaćuju preostali novac.

Čelnici ovog tima smatraju da nisu dužni da isplate preostali dio novca, posebno zbog činjenice da oni nisu organizovali let u kojem je nestao njihov novi fudbaler i isplate neće biti.

Nantes će sasvim sigurno tražiti svoja prava, a predsjednik Waldemar Kita nije želio pričati o novcu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Trenutno ne želim pričati o tome i o novcu, posebno jer još uvijek prolazimo kroz dramu. Čekaćemo da se sve smiri, a onda ćemo o tome", rekao je Kita koji je donirao 6.000 eura za nastavak potrage za Salom.

Prava na 8,5 miliona eura od transfera ima i ekipa Bordeauxa sa kojim je pod ugovorom bio od 2012. do 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi