Poznato lice s bh. terena: Moguć povratak u BiH, no i timovi iz regiona su bacili oko na Sarajliju

Đorđe Ćosić na slatkim mukama

Poznato lice s bh. terena: Moguć povratak u BiH, no i timovi iz regiona su bacili oko na Sarajliju

Eldar Ganibegović

Prijelazni rok je uveliko u toku, a većini klubova iz regiona najzanimljiviji su i jedino dostupni igrači bez papira, odnosno slobodni fudbaleri. Jedan takav fudbaler je na slatkim mukama, jer ima ponude iz tri zemlje.

Jedan od fudbalera koji je na slatkim mukama u ovom ljetnom prijelaznom roku je i bh. defanzivac Đorđe Ćosić.

Nakon što je dobro odigrao polusezonu u drestu ekipe Mladost GAT, sada je vrijeme za nove izazove i polako vaga ponude.

Kako SportSport.ba saznaje, moguć je povratak u Bosnu i Hercegovinu, no još nekoliko ekipa iz regiona je zainteresovano za njegove usluge.

U Mladosti je Ćosić bio jedna od rijetkih svijetlih tački u minuloj polusezoni, te je tako na sebe skrenuo pažnju tri neimenovana kluba iz srbijanske Superlige. 

Osim njih, za Ćosićevim uslugama zainteresovan je i jedan klub iz Slovenije i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

Ovaj rođeni Sarajlija karijeru je počeo u Zvijezdi 09, a zatim igrao za Drinu, Zrinjski, Vitez i Borac, prije prvog inostranog angažmana u januaru 2022. godine kada odlazi u kazahstanski Shakhter Karagandu.

On je dobro poznato lice na bh. terenima gdje je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao 70 nastupa, uz dva pogotka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je član ekipe Borca koja je 2021. godine osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine i to mu je do sada jedini trofej u karijeri. 

Klub u koji ode dobit će univerzalca u ekip. Primarna pozicija mu je stoper, ali po potrebi ovaj 27-godišnjak može odigrati i na lijevom beku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti