Srbija ima novog igrača u Ligama petice: Požarevčanin potpisao za Chelsea!
Foto: Chelsea FC

Golman stiže iz MLS-a

Srbija ima novog igrača u Ligama petice: Požarevčanin potpisao za Chelsea! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Srbija ima masu fudbalera u Ligama petice, a sada im se pridružio još jedan. Naime, rođeni Požarevčanin, Đorđe Petrović, predstavljen je kao novi član londonskog Chelseaja.

Chelsea je zvanično potvrdio kako je novi član ovog kluba golman iz Srbije, Đorđe Petrović.

"Tako sam sretan što sam u Chelseaju i zaista sam uzbuđen što ću igrati u ovom klubu. To je veliki korak za mene i oduvijek mi je bio san potpisati za jedan od najvećih klubova na svijetu. Danas sam postigao taj cilj i tako sam sretan", rekao je Petrović, pa dodao:

"Igranje u Premier ligi je nešto čemu se zaista radujem i nadam se da ću naučiti mnoge stvari ovdje u Chelseaju. Jedva čekam da upoznam sve i zaigram na Stamford Bridgeu."

On je u Chelsea stigao iz MLS-a, tačnije iz tima New England, koji je za njegove usluge inkasirao 16 miliona eura.

Oglasi

Potpisao je sedmogodišmnji ugovor s Chelseajem, odnosno do ljeta 2030. godine, uz opciju produžetka na još jednu godinu.

Dijete je Čukaričkog, igrao je na posudbi u IMT-u iz Beograda, a u New England je otišao prošlog ljeta u transferu vrijednom 915 hiljada eura, te je američki klub na njemu za samo godinu dana zaradio preko 15 miliona eura.

Dres New Englanda nosio je 48 puta, a na 15 utakmica je svoju mrežu sačuvao netaknutom, te zaradio do sada najveći transfer u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Srbije upisao je tek dva nastupa i to oba van FIFA-inog termina, po jedan u januaru 2021. i 2023. godine u prijateljskim mečevima protiv Dominikanske Republike i SAD-a. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi