Pochettino je priznanjem šokirao kompletnu nogometnu javnost

Muk i tišina u sali

Pochettino je priznanjem šokirao kompletnu nogometnu javnost

Edmir Škorić

Chelsea je u petak navečer pobijedio Luton s 3:0 u prvoj utakmici trećeg kola engleske Premier lige, a nakon iste je Mauricio Pochettino održao uobičajenu press konferenciju za novinare.

Plavci su golovima Sterlinga (2) i Jacksona ostvarili sigurnu pobjedu nad Lutonom i londonski klub sada ima četiri boda.

Početak sezone nije bio impresivan, pošto su poraženi u gostima od West Hama, mada se neuspjehom neće smatrati remi s Liverpoolom kod kuće u 1. kolu.

Nakon utakmice s Lutonom, jedan od novinara upitao je Pochettina za Malangu Sarra, nogometaša koji je bio posuđen Monacu prošle sezone, a sada se vratio u tim.

"Ko je to?", upitao je zbunjeno Pochettino novinara. Čini se da nije riječ o šali i da bivši trener Tottenhama i PSG-a zaista ne zna o kome se radi.

Oglasi

Osim njega, Pochettino očito ne poznaje ni 23-godišnjeg golmana njegovog tima Jamiea Cumminga.

„Ne znam šta da ti kažem. Ne znam, iznenadio si me. Kao da si me neočekivano udario”, izjavio je kasnije argentinski stručnjak.

Sarr je defanzivac koji je u Chelsea stigao iz Nice još 2020. godine, ali je Senegalac išao na posudbe u Porto, zatim i Monaco. Ima tek 24 godine i još uvijek bi mogao da se izbori za svoje mjesto u prvih 11 Chelseaja, ali je problem što menadžer kluba ni ne zna da on postoji...

Sve to je posljedica toga što je Chelsea posljednjih sezona kupovao veliki broj igrača i prošle sezone je u jednom trenutku u rosteru bilo preko 40 igrača...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pochettino je odlučio da napravi značajne promjene otkako je stigao u London. Otišli su mnogi igrači, stigao veliki broj novih, pa sve to treba da se posloži, ali očito je da klub posjeduje neke izuzetno talentovane igrače i da bi mogao u budućnosti igrati značajnu ulogu u Evropi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti