Dnipro i Club Brugge upisali domaće pobjede

Evropa liga, osmina finala

Dnipro i Club Brugge upisali domaće pobjede

Fudbaleri Dnipra u prvom susretu osmine finala Evropa lige savladali su Ajax s minimalnih 1:0. 

Ukrajinski tim u današnjem meču pokazao se kao mnogo opasniji protivnik i na kraju zasluženo upisao pobjedu, a odlučujući pogodak u 30. minuti susreta postigao je Zozulja. 

Iako je Ajax bio taj koji je imao više loptu u svom posjedu, na kraju izabranici De Boera nisu uspjeli postići pogodak i rezultat je ostao nepromijenjen.

U meču između Club Bruggea i Bešiktaša više razloga za slavlje imao je belgijski tim koji je slavio sa 2:1. Prvi do vodstva stigao je Bešiktaš u 46. minuti golom Torea, a na odgovor domaćina čekalo se do 62. minute.

Za izjednačenje Club Bruggea pobrinuo se De Sutter, da bi konačnih 2:1 u 79. minuti postavio Refaelov koji je bio precizan s bijele tačke. 

Evropa liga, osmina finala:

Dnipro - Ajax 1:0
Club Brugge - Bešiktaš 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Zozulja - Dnipro 1-0 Ajax - 12-03-201 by lfilhichem


Club Brugge 2 - 1 Besiktas All Goals and... by goals5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.