"Do 2014. sam bio najbolji na svijetu, ja sam taj koji se najbolje slagao s Messijem i Ronaldom"

U budućnosti će biti daleko od fudbala

"Do 2014. sam bio najbolji na svijetu, ja sam taj koji se najbolje slagao s Messijem i Ronaldom"

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Leo Messi su definitivno obilježili jednu eru i zbog njihovog nevjerovatno visokog nivao neki vrhunski igrači su često znali biti u drugom planu.

Ronaldo i Messi, iako odavno u četvrtim decenijama života, još uvijek postavljaju standarde što se baš ne može reći za Gonazala Higuaina.

Higuain je trenutno nastupa u MLS za Inter Miami, a za argentinske medije je govorio o svojoj karijeri, Messiju i Ronaldu.

"Bio sam igrač koji je igrao s obojicom, a onda sam bio taj s kojim se obojica najbolje slažu u igri. Razumio sam i Messija i Ronalda", kazao je argentinski napadač.

"Problem nije u njima, već u vama. Znao sam šta vole, šta ne vole, kako se osjećaju komfornije, a kako ne. Mogli su se osloniti na mene".

Za sebe tvrdi da je do finala Svjetskog prvenstva 2014. godine i utakmice s Njemačkom bio najbolji napadač na svijetu.

"Do 2014. godine sam bio najbolja devetka na svijetu, a nakon Njemačke sve je završeno. Do tada sam postigao devet golova u kvalifikacijama, a sada to niko ne govori. Ne zaboravimo da moraš postizati golove da bi se plasirao na Svjetsko prvenstvo."

Inače, nakon što okači kopačke o klin Higuain se defintivno ne vidi u fudbalu.

"Jasno je da neću biti u fudbalu. To sam odlučio. Kad sam napustio reprezentaciju već sam se počeo pripremati za budućnost, moj život će otići u drugom smjeru", poručio je 33-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi