Do kada će Kop trpiti Brendana Rodgersa?
Foto:EPA

"Mi smo Liverpool. Koliko bodova želite?"

Do kada će Kop trpiti Brendana Rodgersa?

S. Bošković

Tim Brendana Rodgersa danas je potpuno nadigran u najvećem derbiju Engleske, a Rodgers je rekao da će pronaći utjehu u prošlogodišnjoj nagloj promjeni forme nakon loših rezultata.

Liverpool je razbijen od Uniteda sa 3:1, a prošle sezone su od istog tima izgubili 3:0, te su nanizali niz od 13 utakmica bez poraza što ih je uvelo u borbu za Ligu prvaka, koju zbog loše forme na kraju sezone nisu izborili.

Rodgers je izjavio: "Nikada niste sretni kad izgubite utakmicu, posebno od velikog rivala. Jedino pozitivno za mene je da smo prošle godine izgubili ovdje i sve je krenulo bolje".

"Ključ je da tražimo igru i kreiramo šanse, i u tome moramo postati bolji", dodao je Rodgers.

Redsi su tri utakmice bez pobjede, primili su šest golova, a postigli jedan, te su deveti na ljestvici. Postavlja se pitanje dokle će Kop i Anfield da trpe Rodgersovu lošu igru i loše transfere?

Učenik Josea Mourinha nije ni do koljena učitelju. Na Anfieldu je već četvrtu godinu, a trofeji za njega ne postoji. Dapače, bio je njegov tim blizu osvajanja titule, ali tad su imali napad iz snova predvođen Suarezom, dok je odbrana primala ogroman broj pogodaka.

Osim te sezone i ponekih bljeskova, koje svaka ekipa u sezoni ima, Rodgers je pokazao nezavidno znanje iz taktike i prilagođavanje iste protivniku. Ekipa mu većim dijelom sezone izgleda bezidejno, u odbrani se ne zna ko pije, a ko plaća, napad je bez kreativnost i sve što se uradi je na silu.

Anfield, nekad neosvojiva tvrđava danas je dom za sve one koji traže bodove za opstanak i za naslov. Mada, ne moraju vam bodovi ni biti potrebni, a ipak će te ih uzeti na stadionu pored rijeke Mersey. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transferi Velškog stručnjaka su već niz godina podsmijeh svih na Otoku, igrači se dovode za ogromne novce, a onda se prodaju za siću ili čak klub plati za prodaju vlastitog igrača. Kadar je širok, kvaliteta mizerna.

Nekad klub od kojeg su svi strahovali, danas je postao pijaca bodova i sramotnih predstava na terenu. Ipak, nije sve tako crno, Anfield je i dalje pun, a pitanje je dana kad će prestati "hodati" sa Brendanom Rodgersom i njegovim lošim taktikama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.