Dobar žrijeb za rukometnu reprezentaciju BiH

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Dobar žrijeb za rukometnu reprezentaciju BiH

Adnan Beganović

Danas je u Dubrovniku obavljeno žrijebanje grupa kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Hrvatskoj.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas je, može se reći, imala sreće prilikom žrijebanja grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Voljom žrijeba odlučeno je da naš nacionalni tim igra u grupi 3 zajedno sa Španijom, Austrijom i Finskom i uz malo sportske sreće rukometni Zmajevi bi se po prvi put mogli naći na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Grupa 1: Latvija, Holandija, Mađarska, Danska

Grupa 2: Rumunija, Srbija, Bjelorusija, Poljska

Grupa 3: Finska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Španija

Grupa 4: Ukrajina, Češka, Makedonija, Island

Grupa 5: Švicarska, Portugal, Slovenija, Njemačka

Grupa 6: Slovačka, Crna Gora, Rusija, Švedska

Grupa 7: Belgija, Litvanija, Norveška, Francuska

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te najbolja trećeplasirana. 

Prvo i 2. kolo kvalifikacija igrat će se od 2. do 6. novembra ove godine, 3. i 4. od 3. do 7. maja 2017. godine, a 5. i 6. od 14. do 18. juna naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi