Dobili zeleno svjetlo: Nastavlja se i austrijska Bundesliga!

Odlične vijesti

Dobili zeleno svjetlo: Nastavlja se i austrijska Bundesliga!

E. Čaušević

Prošle sedmice vlast u Njemačkoj dala je zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige, a danas je istu stvar učinila i vlada u Austiji.

Mediji u Austriji objavili su da su političari u ovoj zemlji postigli dogovor, te da su dali zeleno svjetlo da se nastavi Bundesliga. Prema posljednjim informacijama takmičenje u najjačem rangu austrijskog fudbala nastavit će se 2. juna.

Klubovi će sutra donijeti odluku oko plana utakmica i rasporeda do kraja sezone. Od 15. maja ekipe imaju dozvolu da treniraju zajedno, te će dobiti dvije sedmice da rade punom parom.

Također, 30. maja će biti prvo odigrano finale OFB kupa u kojem se sastaju Red Bull Salzburg i Austria Lustenau.

Nastavak austrijske Bundeslige se očekuje 2. ili 6. juna o čemu će predstavnici klubova sutra raspravljati, te donijeti zvaničnu odluku. Do kraja sezone ostalo je deset kola, a za titulu se bore LASK i Red Bull, dok su u borbi za Evropu Wolfsberger i Sturm.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Poznato je da se u Austriji igraju Lige za prvaka i opstanak, a u drugoj skipini je također zanimljivo. U borbi za opstanak su svi klubovi jer je bodovna razlika veoma mala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi