Austrijanci produžili rok za završetak sezone

Potvrđeno iz OFB-a

Austrijanci produžili rok za završetak sezone

Izvršni odbor Austrijske fudbalske asocijacije (OFB) je uvažio zahtjev koji je jučer uputila Bundesliga da se rok za završetak sezone pomjeri do 31. jula. Prvobitno je rok bio do 30. juna.

OFB je saopštio da je zahtjev, koji je prihvaćen, proizvod jučerašnjeg sastanka čelnika Bundeslige i predstavnika klubova.

Treba istaći da je za produžetak sezone nakon 30. juna potrebno odobrenje FIFA-e, ali se taj korak zbog trenutne situacije smatra tek sitnom formalnošću.

Pomjeranje krajnjeg roka za zvaršetak sezone je novi korak ka nastavku takmičenja (1. i 2. Bundesliga), s obzirom da se dobilo na vremenu za odigravanje svih utakmica.

Sada Austrijanci čekaju zeleno svjetlo Vlade da počnu sa timskim treninzima i u konačnici sa utakmicama.

"Prije nego što možemo praviti kalendar za nastavak takmičenja, potrebno je prvo vidjeti pod kojim uslovima vlada dozvoljava ekipne treninge i takmičarske utakmice", izjavio je Christian Ebenbauer, jedan od čelnika austrijske Bundeslige.

Posljednje utakmice austrijske Bundeslige su odigrane još 8. marta nakon čega je takmičenje suspendovano zbog pandemije novog kornavirusa. Još uvijek se treba odigrati 10 kola lige, tri utakmice play-offa za Ligu Evrope, a tu je i finale Kupa Austrije između Salzburga i Austrije Lustenau.

Kako pišu mediji u Austriji, vikend nakon 16. maja je najraniji mogući datum nastavka takmičenja.

Ipak, u tom slučaju bi već naredne sedmice timovi morali početi sa grupnim treninzima što se trenuto ne čini previše realnim.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Više o potencijalnim datumima početka ekipinih treninga i nastavka prvenstva trebalo bi se znati nakon narednog sastanka čelnika Bundeslige i austrijskog ministarstva sporta.

Inače, tokom protekle sedmice su ekipe bundesligaša, kao i finaliste Kupa Austrije Lustenau, trenirale podijeljene u manje grupe i bez fizičkog kontakta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti