Dobio poziv Real Madrida i nije mogao vjerovati: Nemam ja vremena za ta sr*nja!

Francuz ostao u šoku

Dobio poziv Real Madrida i nije mogao vjerovati: Nemam ja vremena za ta sr*nja!

Nekadašnji francuski reprezentativac Julien Faubert svojevremeno je igrao za veliki Real Madrid.

Dok je nastupio za West Ham United stigao je poziv da obuče dres Kraljevskog kluba. Ipak, Faubert tada baš i nije vjerovao da je to istina pa je rekao Realovom čovjeku koji ga je pozvao da nema vremena 'za takva sr*nja'.

"Bio sam u timskom autobusu dok smo putovali na Upton Park da igramo proitv Fulhama", kaže danas 36-godišnji fudbaler za The Athletic i dodaje: "Dobio sam poziv od jednog Francuza iz Reala. On mi je rekao: 'Zdravo, ja radim za Real Madrid i mi smo razgovarali o tebi'. Rekao sam mu da se spremam za važnu utakmicu i da nemam vremena za takva sr*nja. Isključio sam telefon, odigrali smo taj meč i nakon meča opet sam ga uključio. Vidio sam 30 SMS poruka i 50 glasovnih zapisa. Tada sam shvatio da su stvari ozbiljne".

"Nazvao sam mog menadžera i on mi je rekao da moramo razgovarati s predstavnicima Real Madrida jer su oni u hotelu u Heathrowu. Bio je to posljednji dan prelaznog roka. Mnogo osjećaja je prolazilo kroz mene, ali bio sam sretan - to je Real Madrid, znate? Kada sam shvatio da se to stvarno dešava, molio sam se da pregovori prođu dobro. Oni su zapravo htjeli Antonija Valenciju, ali on je potpisao za Manchester United na kraju te sezone, tako da sam ja bio drugi izbor".

"Kada je dogovor sklopljen, vratio sam se u West Ham da uzmem neke svoje stvari. S nekim momcima sam se počeo smijati. Oni su bili u fazonu: 'Julien, to je Real Madrid, prokleti Real Madrid'".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da me je Mark Noble ignorisao, a ja sam mu rekao: 'Mark, u čemu je problem?' On je uzvratio: 'Ne mogu razgovarati s tobom, ti si igrač Real Madrida, na višem nivou si od mene'", prisjeća se Francuz.

Ovaj desni bek, koji je za reprezentaciju Francuske upisao jedan nastup, nije se naigrao u šestomjesečnoj posudbi u Real Madridu. Upisao je samo 56 minuta ali kaže kako je to za njega bilo veliko iskustvo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi