Dobitna kombinacija Dinama: Gojak otkrio tajnu svog procvata

"Poziv Prosinečkog? Mlad sam, strpljiv..."

Dobitna kombinacija Dinama: Gojak otkrio tajnu svog procvata

Mladi bh. internacionalac Amer Gojak u emisiji Plavi kvart govorio je o početku sezone i činjenici da su Zagreb i fudbalska javnost u Hrvatskoj oduševljeni njegovim partijama.

Jedno od pitanja je bilo očekuje li s ovakvim igrama, poziv Roberta Prosinečkog, izbornika A reprezentacije BiH?

"Gledajte, ja još igram za U-21 reprezentaciju, imamo sad važne utakmice u septembru, ako pobijedimo imamo šanse za plasman na Europsko prvenstvo. Uvijek za BiH igram punim srcem i dajem maksimum, svejedno za koju reprezentaciju. Nije mi bitno ni gdje igram, samo da igram za BiH, svejedno za U-21 ili A. Mlad sam još, strpljiv, a nekad je i dobro ići korak po korak, ne preskakati stepenice - kazao je Gojak.

U evropskim utakmicama Amer je bio jedan od najboljih Dinamovih igrača, igra u odličnoj formi i kao da je - novi Gojak?

"Slažem se, ove sezone to je druga priča. Ali, prošle sezone sam bio ozlijeđen, nisam prošao ni pripreme, propustio sam dio sezone, nisam bio pravi. Sad je sve bilo kako treba, ozljede su me zaobišle, odradio sam odlične pripreme.

Inače, cimer mu je Dani Olmo kojem je asistirao u Astani.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Olmo mi je cimer, dobro se razumijemo i na terenu i izvan njega, trebamo samo nastaviti tako. Asistirao sam mu u Kazahstanu, to je bio dio dogovora, rekao mi je: “Brate, daj vidi me, asistiraj mi.” I dodao sam mu. Uvijek gledam gdje je on, kad god je u dobroj poziciji ja mu proslijedim loptu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spicolini
Ovo prije godinu dana objavljeno. Nisam ni morao gledat' ko je napisao članak
15 0
DeroVolk
Ova emisija je snimana prosle godine. Kako ste tako nesposobni?
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi