Dinamo rutinski protiv Slaven Belupa, Hodžić strijelac

Hrvatska nogometna liga, 3. kolo:

Dinamo rutinski protiv Slaven Belupa, Hodžić strijelac

Nakon što su prije nekoliko dana pobijedili Astanu u Ligi prvaka, nogometaši Dinama su se vratili takmičenju u HNL-u.

Dinamo je danas na Maksimiru u okviru 3. kola domaćeg prvenstva savladao Slaven Belupo rezultatom 2:1, a jedan od strijelaca u pobjedi "modrih" bio je naš reprezentativac Armin Hodžić.

Do vodstva Dinamo je stigao u 19. minuti, i to kada je Hodžić u petercu sjajno primio loptu Kadziora, okrenuo se i zabio pored Markovića za 1:0.

Uspjeli su domaći da do odlaska na odmor povećaju vodstvo na 2:0. Kadzior je ubacio u kazneni prostor, a lopta je nakon silnog odbijanja stigla do Leškovića koji to nogom zakucava u mrežu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prednost Dinama od 2:0 bila je na snazi sve do samog finiša utakmice, tačnije do 90. minute, kada je Slaven Belupo smanjio vodstvo preko Bogojevića. To je ujedno bio i posljednji gol na meču.

Hodžić je odigrao cijeli susret za Dinamo, Menalo je priliku dobio početkom drugog poluvremena, a Gojak u 76. minuti. Hajrović je ovoga puta bio na klupi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi