Dobre vijesti za Bajevića: Kolašinac zdrav i vraća se u postavu Arsenala

Bh. tenk se oporavio

Dobre vijesti za Bajevića: Kolašinac zdrav i vraća se u postavu Arsenala

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac oporavio se od povrede.

Podsjetimo, lijevi bek Arsenala muku je mučio u posljednjih nekoliko sedmica s lijevim butnim mišićem, ali kako prenose Englezi on je trenirao skupa s ekipom u Dubajiu ovih dana i to punim intenzitetom.

Dalje se navodi kako se trenerMikael Arteta nada da će mu Kolašinac biti na raspolaganju već za tri dana kada njegov tim u okviru Premiershipa igra protiv Newcastle Uniteda.

To znači da je Arsenal riješio problem lijevog beka jer je na posljednjih nekoliko mečeva tu poziciju morao da pokriva 18-godišnji Bukayo Saka. Da stvar po Artetu bude gora, i on se povrijedio na posljednjem meču ali se također oporavio i vjerovatno će biti u konkurenciji za Newcastle.

Za sve to vrijeme povrijeđen je još jedan lijevi bek, koji je vrlo vjerovatno i prva opcija Topnika, Kieran Tierney. On je u decembru povrijedio rame, a napredak u teretani teče vrlo dobro i ako sve ovako bude nastavljeno na terenu ga možemo očekivati već sljedećeg mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, do tada će naš Kolašinac imati priliku igrati vjerovatno svaki meč i nadamo se da će to iskoristiti kako bi ušao u što bolju formu i spremno dočekao martovski play off koji će nas, nadamo se, odvesti po prvi put na Evropsko prvenstvo.

Inače, Kolašinac je u aktuelnoj sezoni upisao ukupno 19 utamica za Arsenal i zabilježio dvije asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije