Dobre vijesti za Higuaina, ali loše za Romu

Argentincu smanjena kazna

Dobre vijesti za Higuaina, ali loše za Romu

Najbolji strijelac Serije A Gonzalo Higuain ipak je 'pomilovan' od strane Fudbalskog saveza Italije.

Napadaču Napolija je prvobitno izrečena suspenzija od četiri utakmice zbog isključenja i lošeg ponašanja na utakmici sa Udineseom, ali je njegova naknadna žalba urodila plodom pa je kazna smanjena na tri utakmice.

Ovo su sjajne vijesti za Napolitance, obzirom da ih za tri kola očekuje vjerovatno najbitniji meč u sezoni protiv Rome, gdje će ipak moći računati na svog najboljeg fudbalera.

Higuain će zbog kazne propustiti predstojeće utakmice protiv Intera i Bologne, a na teren će se vratiti u susretu dva tima koja će se do kraja sezone boriti za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka. Nema sumnje da će Higuainovo pojavljivanje na terenu Olimpica u mnogome otežati posao Džeki, Pjaniću, Zukanoviću i društvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je Higuainova suspenzija ublažena, Argentinac će ipak morati platiti 20.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi