Dobro je dobiti otkaz u slučaju da ste selektor Hrvatske

Bogatstvo za otkaz

Dobro je dobiti otkaz u slučaju da ste selektor Hrvatske

E. Škorić

Hrvatski nogometni savez (HNS) smijenio je Antu Čačića pred ključni duel s Ukrajinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Čačić je potjeran zbog loših rezultata, a njegov nasljednik Zlatko Dalić u Kijevu je s Hrvatskom upisao pobjedu koja je susjedima donijela baraž i protiv Grčke će se odlučivati o putniku za Rusiju.

U međuvremenu, HNS je dužan Čačiću da isplati 720.000 eura. Naime, mora mu se platiti 12 plaća, a koje je Davor Šuker u jednom trenutku dok je Hrvatska bila prva u kvalifikacijama povećao na 60.000 eura mjesečno.

Dakle, Čačiću je otkaz legao žargonski rečeno kao budali šamar, a Hrvatska bi izgubila dodatnih 12 miliona dolara od FIFA-e ukoliko ne izbori Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

A zanimljivo da novi selektor Dalić nema ugovor, te nema trenutno primanja od HNS-a. Ipak, se bi se moglo promijeniti ukoliko ovaj stručnjak Hrvatsku odvede u Rusiju.

Mada, ako uzmemo za primjer Srbiju, koja je otjerala čovjeka koji ih je odveo na Mundijal, ne bi bilo ništa čudno ukoliko Daliću u svakom slučaju susreti s Grčkom budu posljednji na klupi Vatrenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi