Šta ostade od onakvog kluba? Marseille doživio historijsku sramotu

Payet, Thauvin i družina glatko eliminisani od četveroligaša

Šta ostade od onakvog kluba? Marseille doživio historijsku sramotu

Jedan od najvećih francuskih klubova Olympique Marseille danas je pretrpio jedan od najsramotnijih poraza u bogatoj klupskoj historiji.

U susretu 1/32 finala Kupa Francuske, Marseille je kao gost rezultatom 2:0 poražen od tima po imenu Andrezieux, koji se takmiči u četvrtoj ligi.

Marseille je na ovaj meč doputovao kao apsolutni favorit, a i trener Rudy Garcia nije želio da se kocka pa je na teren od prve minute poslao zvijezde poput Payeta, Thauvina, Luiza Gustava, Ocamposa i Mandande.

Skoro najjači tim Marseillea kapitulirao je već u 17. minuti kada je Ngwabije pogodio za prednost Andrezieuxa od 1:0, nakon čega je francuski velikan krenuo sa žestokim napadima u potrazi za poravnanjem. Ispromašivali su se gosti, a onda je u 82. minuti stigla kazna kada je Milla zabio za konačnih 2:0 i apsolutni šok za goste.

Za razliku od Marseillea, Monaco je slavio na gostovanju kod niželigaša Canet Roussillona ali samo sa 1:0 i to golom Sylle još iz drugog minuta susreta, dok je Reims rezultatom 2:0 bio bolji od Lensa.

Top Komentari

Honduras
I ja cesto kazem sta osta od onakvog portala.cuj sta osta ???? ..
23 0
burek_sa_mesom
Francuski FK Željezničar.
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi