Dobro poznato lice ponovo glavni akter: Pogledajte penale iz Čapljine o kojim bruji BiH

"Čudan" sudijski kriterij

Dobro poznato lice ponovo glavni akter: Pogledajte penale iz Čapljine o kojim bruji BiH

A. Čaušević

Čini se da sudijskih lakrdija u Prvoj ligi FBiH nema samo za vrijeme pauze između dvije sezone.

Ono što se iz sedmice u sedmicu dešava na prvoligaškim terenima je u najmanju ruku frapantno. Sudije svojim diskutabilnim odlukama veoma često znaju uticati i na konačan rezultat.

Jedna od "najčudnijih" utakmica ove sezone odigrana je u 24. kolu. Na stadionu Bjelave sastali su se Čapljina i Goražde.

U prvi mah bi se pomislilo da se radi o susretu koji može konkurisati za "meč sezone", međutim "čudan" sudijski kriterij je učinio da tako ne bude. 

Gosti iz grada sa Drine su do samog meča vodili sa 1:3, a na kraju su poraženi s 4:3 zahvaljujući i propustima kontroverznog sudije Antonia Bandića.

Domaći su do rijetko viđenog preokreta stigli zahvaljući golovima iz dva blago rečeno sumnjivo dosuđena penala.

U 85. minuti Niko Jović je smanjio na 2:3, da bi u 87. minuti iz kaznenog udarca na 3:3 izjednačio Salko Jazvin. Za domaće je sviran penal i u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Jazvin je bio siguran egzekutor za 4:3 i "veliki" trijumf.

Kako je izgledao preokret Čapljine pogledajte u video prilogu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bandić je bh. javnosti poznat po skandaloznoj odluci iz finiša sezone 2016/2017 kada je poklonio penal Zrinjskom na gostovanju kod Radnika. Plemići su tada slavili s 1:2 i praktično osigurali titulu prvaka BiH.

Od tada sudija iz Gruda ne sudi mečeve Premijer lige, ali redovno "dijeli" pravdu na terenima Prve lige FBiH.

Top Komentari

Prazina
Po čemu su ovi penali čudni? Golman pokosio suprotne igrače, bilo je dodira po nogama i?? Tražite aferu tamo gdje je najmanje ima. Svratite u Vrapčiće, tamo se može pisati romane
0 11
xavi26
pa dobro, neka i Gorazde vidi kako je imati posteno sudjenje..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi