Odgađaju se gradski derbiji između Sarajeva i Željezničara, te Veleža i Zrinjskog

Čeka se zvanična potvrda

Odgađaju se gradski derbiji između Sarajeva i Željezničara, te Veleža i Zrinjskog

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Kako neslužbeno saznajemo Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijet će odluku da se odgode veliki gradski derbiji između Sarajeva i Željezničara, te Veleža i Zrinjskog.

Kao što je poznato Velež i Zrinjski trebali su se sastati ovog vikenda u okviru 17. kola Premijer lige naše zemlje, ali je bilo pitanje gdje će se ova utakmica odigrati.

U opciji je bilo da se utakmica mostarskih rivala igra u Gabeli jer teren na stadionu Rođeni još uvijek nije završen, ali je zatraženo na kraju da se ova utakmica odgodi za proljeće kako bi Velež na svom terenu dočekao Plemiće.

Telefonska sjednica Takmičarske komisije će se održati u pola 12, ali već sada je jasno da će ovaj meč na kraju biti gotovo sigurno odgođen, a novi termin će biti naknadno određen.

Zrinjski je trenutno lider na tabeli nakon 16 odigranih mečeva sa 33 boda, dok je Velež šesti i ima 11 bodova manje u odnosu na gradskog rivala.

Do kraja prvog dijela sezone Velež će igrati još kao domaćin protiv Širokog Brijega i Sloge. S druge strane Zrinjski će u goste Tuzla Cityju, te će dočekati Borac.

Oglasi

Ista stvar je i sa sarajevskim derbijem između Sarajeva i Željezničara koji je na rasporedu u 18. kolu i trebao je biti odigran u Zenici na Bilinom polju.

Međutim, problem se pojavio kada je MUP ZDK poručio da ne mogu organizovati tu utakmicu visiokog rizika, a također i iz Željezničara su tražili odgodu meča jer njihovi navijači ne bi mogli prisustvovati utakmici ukoliko se ona odigra u Zenici.

Sve ti prijedlozi će očito biti usvojeni na telefonskoj sjednici Takmičarske komisije koja će se uskoro održati, te se čeka još samo zvanična potvrda.

Također, i meč između Sarajeva i Željezničara će se vjerovatno odigrati na proljeće na stadionu Koševo, ali će termin biti naknadno utvrđen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče stanja na tabeli ekipa Sarajeva je trenutno na petoj poziciji sa 25 bodova, dok je Željezničar treći s tri boda više. U narednom kolu Sarajevo će u goste Slobodi, dok Željo dočekuje Borac.

Pored toga Sarajevo će do kraja prvog dijela sezone Premijer lige još u goste Leotaru, dok će Željezničar ugostiti ekipu Posušja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Pocinje se sa namjestanjem....sramota
7 4
Ende
Za fudbal je najbolje da se i jedan i drugi derbi igraju na proljece, na stadionima na kojima i jeste najljepse da se igraju, uz prisustvo i domacih i gostujucih navijaca.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi