Dodatna nervoza koja nam nije trebala

Bh. tim "zaglavio" na aerodromu

Dodatna nervoza koja nam nije trebala

Midhat Šljivak

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine pretrpio je sinoć veliku blamažu na Kipru.

Poraz od domaće selekcije (3:2) apsolutno niko nije očekivao, posebno nakon što je reprezentacija BiH na poluvremenu imala dva gola prednosti.

Nakon prespavane noći, atmosfera u bh. timu nije baš najbolja, a danas je stvorena i nepotrebna dodatna nervoza unutar ekipe.

Reprezentacija je put Gibraltara, gdje igraju naredni meč, trebala krenuti letom s Nikozije u 11 sati po lokalnom vremenu. Međutim, let je iz nepoznatih razloga otkazan, što je izazvalo dodatnu nervozu među fudbalerima Bosne i Hercegovine. Avion se jednostavno nije pojavio na pisti aerodroma u Nikoziji i za sada nije poznato kada bi bh. tim mogao da poleti ka narednoj destinaciji.

Čelnici naše reprezentacije pokušavaju što prije riješiti problem. Ipak, rješenje za sada nije na vidiku i bh. fudbaleri bi mogli određeno vrijeme provesti na aerodromu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovakav propust sigurno će dodatno pogoršati atmosferu unutar tima. Iako u nedjelju igramo protiv amatera s Gibraltara, dobra atmosfera je pola uspjeha jednog tima. Postoji bojazan da bi nervoza zbog čekanja na let mogla uticati na ionako ranjeni bh. tim, pa je pitanje u kakvom raspoloženju će igrači dočekati duel protiv Gibraltara.

Susret s ovom selekcijom igra se u nedjelju od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije