Dodijeljen prvi trofej u 2020. godini: Osvojile su ga legende evropskog fudbala

Siguran trijumf Kobea

Dodijeljen prvi trofej u 2020. godini: Osvojile su ga legende evropskog fudbala

A. Čaušević

Kako to i tradicija nalaže prvi trofej u 2020. godini dodijeljen je u Japanu gdje se igralo finale Kupa cara. 

Vissel Kobe predvođen legendama evrpskog fudbala Andresom Iniestom, Davidom Villom i Lukasom Podoslkim je sa 2:0 pobijedio Kashimu.

Susret je igran u spektakularnoj atmosferi na Nacionalnom stadionu u Tokiju koji je izgrađen za ovogodišnje Olimpijske igre.

Kobe je do svog prvog značajnog trofeja u historiji stigao golovima iz prvog poluvremena. Inukai je zatresao vlastitu mrežu u 18. minuti, dok je u 38. minuti Fujimoto povisio na 2:0 i tako postavio konačan rezultat.

Iniesta je iz igre izašao u 88. minuti, dok je u sudijskoj nadoknadi Podolski zamijenjen Villom. Legendarnom španskom napadaču je to bio posljednji meč u karijeri i nije se mogao oprostiti na ljepši način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi