Dodjelu Zlatne lopte 1998. godine nikada neće nadmašiti!

Nevjerovatna konkurencija

Dodjelu Zlatne lopte 1998. godine nikada neće nadmašiti!

Endin Čaušević

Za nekoliko mjeseci ponovo će biti održana dodjela Zlatne lopte, a ljubitelji fudbala znaju da će se za istu nagradu boriti Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Posljednjih deset godina dodjela Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta više nije toliko interesantna. Interes su "ubili" Lionel Messi i Cristiano Ronaldo koji su zajedno osam puta osvajali Zlatnu loptu.

Da stvar bude gora unaprijed se zna da će se oni boriti za nagradu, dok treće mjesto obično pripadne igraču koji je svjestan da ne može do Zlatne lopte. Ipak, nekada je ova nagrada bila veliki hit jer se znalo da je konkurencija za Zlatnu loptu nevjerovatna.

Najveće "ludilo" bilo je 1998. godine kada se za Zlatnu loptu borilo deset fudbalera, a ova lista danas izgleda impresivno. Na njoj se nalazi deset majstora ove igre.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi