Očajna Roma poražena na Olimpicu od Sampdorije

Džeko igrao cijeli meč

Očajna Roma poražena na Olimpicu od Sampdorije

Roma igra očajan fudbal u posljednje vrijeme, a dokaz za to je i večerašnji poraz od Sampdorije sa 1:0 na Olimpicu.

Roma se protiv istog rivala mučila i prije četiri dana, a na kraju je golom tek u sudijskoj nadoknadi došla do boda. Ipak, danas nije mogli ni do boda.

Sampdoria je igrala sjajno na samom početku meča i stvorila je nekoliko velikih prilika preko Caprarija, Barrea i Zapate, ali golman Alisson je bio nevjerovatan u prvom dijelu meča i upisao je nevjerovatnih osam odbrana.

Ipak, Roma je mogla da kazni sve te promašaje u 39. minuti jer je sudac dosudio penal za domaće. Loptu je uzeo Florenzi, ali golman Viviano mu je odbranio šut i ostalo je 0:0.

Nastavak utakmice donio je mnogo dosadniju utakmicu, a Roma je u nekoliko navrata imala solidne prilike, međutim do gola nije mogla. Gledatelji su na kraju ipak vidjeli jedan gol i to u mreži Rome. Sampdoria je do sva tri boda stigla u 80. minuti i to preko Zapate. Bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je cijeli meč za domaće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma za pobjedu ne zna već sedam utakmica u svim takmičenjima što ju je dovelo do 5. pozicije u Seriji A sa 16 bodova manje od lidera Napolija. S druge strane, Sampdorija se nalazi mjesto ispod sa samo četiri boda manje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
A Gacanin hoce u London,..puu jebo ocu mater.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi