Dogovor je postignut: Junior Firpo uskoro postaje novi igrač Barcelone
Firpo bi trebao potpisati ugovor na pet godina sa katalonskim klubom

Zamjena za Jordija Albu

Dogovor je postignut: Junior Firpo uskoro postaje novi igrač Barcelone

S. Pašalić

Barcelona je uspjela postići dogovor sa Betisom oko transfera Juniora Firpa, piše katalonski Mundo Deportivo.

Katalonski klub je već neko vrijeme imao na meti 22-godišnjeg Firpa u kojem vidi zamjenu za Jordija Albu, a sada je čini se konačno i postigao dogovor sa klubom iz Seville.

Betis bi trebao dobiti 25 miliona eura, a Firpo bi u Barcelonu trebao stići danas ili najkasnije u ponedjeljak kako bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina.

Firpo je prošle sezone za Betis odigrao 29 utakmica iako je u drugom dijelu sezone imao problema i sa povredama, a sa ovim klubom je imao ugovor do 2023. godine.

Sada bi trebao potpisati za katalonski klub za koji bi već iduće sedmice mogao debitovati u jednoj od dvije utakmice koje Barcelona u SAD-u igra protiv Napolija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi