Dogovoren transfer Aubameyanga?
Foto: EPA

Prelazi u PSG

Dogovoren transfer Aubameyanga?

Midhat Šljivak

Pierre-Emerick Aubameyang napustiće Borussiju iz Dortmunda ovog ljeta.

Sjajni 27-godišnji Gabonac je, prema pisanju francuskih medija, dogovorio transfer u redove PSG-a, koji će za njegove usluge platiti čak 70 miliona eura.

Aubameyang je navodno već dogovorio sve uslove. Pristao je  na platu od 10 miliona eura po sezoni i ostalo je još da tim iz Dortmunda aminuje ovaj dogovor.

Fantastični napadač je pored ponude PSG-a na stolu imao još nekoliko bogatih ugovora. Tražili su ga Real, Barcelona i Manchester City, ali on se na kraju odlučio na povratak u Francusku, gdje je ranije igrao za St. Etienne.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo je iz ovog kluba 2013. godine stigao u redove Milionera i to za 15 miliona eura. Njegovo dovođenje se pokazalo kao pravi potez, pa je u dresu tima iz Dortmunda postigao ukupno 119 golova u 188 nastupa.

Prošle sezone sjajni golgeter je protivničke mreže pogodio 40 puta u 46 nastupa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi