Dogovoreno je: Mladi golman stiže u Real

Kepa za 20 miliona eura postaje Kralj

Dogovoreno je: Mladi golman stiže u Real

Midhat Šljivak

Golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga (23) prošao je ljekarske preglede u Realu i u narednim satima bi trebao postati član Kraljeva iz Madrida.

Sjajnom 23-godišnjem čuvaru mreže predviđa se velika karijera. Odličnim odbranama u dresu baksijskog tima je izazvao veliku pažnju. Tražili su ga mnogi evropski velikani, a na kraju je pobjedu odnio Real.

Athletic će za usluge ovog golmana inkasirati 20 miliona eura. Tako će Real dobiti odličnog golmana koji će odmah biti u konkurenciji za prvi izbor na golu pored Keylora Navasa i Kika Casille.

Kepa je karijeru počeo u Athleticu. Igrao je za nekoliko niželigaša, a jednu sezonu je proveo u Valladolidu. Ipak, od prošle sezone je standardni golman tima iz Bilbaa za kojeg je nastupio u 37 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada će imati šansu da nastupa na još većem nivou i na njemu je da iskoristi ukazanu priliku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi