Ko će u doigravanje: Travnik i Famos sigurni, Radnički porazom sve zakomplikovao
U Travniku su već odavno sigurni da će igrati doigravanje

Brotnjo ima sve u svojim rukama

Ko će u doigravanje: Travnik i Famos sigurni, Radnički porazom sve zakomplikovao

Činilo se da je skoro poznato ko će sve igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, no situacija se stalno mijenja.

Klubovi prethodno trebaju da dobiju licencu od NS FBiH za viši rang, a sve će biti jasnije ove sedmice kada se održi sjednica Prvostepene komisije.

Sve je već poznato na zapadu i centru gdje su titule osigurali NK Travnik i FK Famos Hrasnica.

NK Travnik ima nakon 25 kola 69 bodova, čak 16 više od Bratstva iz Bosanske Krupe. Veziri dominiraju od prvog kola i već su spremni za doigravanje.

FK Famos je pred svojim navijačima za vikend proslavio titulu u Drugoj ligi Centar.

Famos je za vikend savladao Kolinu sa 4:2, a strijelci za tim iz Hrasnice bili su dva puta Armin Cibra te po jednom Elvis Bibić i Emir Mulaosmanović. Za goste su pogađali Semir Bajraktarević i Denis Čomor.

Oglasi

Na sjeveru sigurno neće u doigravanje prvak. Dinamo iz Donje Mahale nema odgovarajuće selekcije, a naredni tim koji ide u doigravanje mora biti do petog mjesta uz ispunjavanje svih uslova Saveza.

To je samo Radnički iz Lukavca koji je na diobi petog mjesta sa Orahovicom. Radnički je u ovom kolu izgubio od Mladosti kod kuće 3:2, a sada gostuje upravo Orahovici.

Tako bi se lako moglo desiti da grupa Sjever bude bez predstavnika, pa bi to mjesto zauzeo tim iz Prve lige FBiH.

U Drugoj ligi Jug je također zanimljivo. Kruševo je lider, ali ovaj tim ne može igrati doigravanje, a isti broj bodova ima i Brotnjo.

Ljubuški je trećem mjestu sa 48. U doigravanje će Brotnjo ili Ljubuški, a trenutno tim iz Čitluka ima pet bodova prednosti i sve u svojim rukama.

U niži rang iz Prve lige FBiH će gotovo sigurno FK Mladost Doboj Kakanj, dok predzadnji na tabeli čeka svoju šansu da ipak igra doigravanje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva pobjednika će igrati viši rang, a igraju se po dvije utakmice.

Timovi koji su prvaci ne mogu se sastati, pa su Travnik i Famos tako u dosta boljoj situaciji, što je i sasvim zasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi