Dok koronavirus hara Italijom, navijačka rivalstva ne prelaze preko nekih stvari

Uništen transparent

Dok koronavirus hara Italijom, navijačka rivalstva ne prelaze preko nekih stvari

Admin Čaušević

Ni pandemija koronavirusa ne može ujediniti Italijne u nekim stvarima. Posebno se to odnosi na rivalstvo između pojedinih navijačkih grupa. 

Prije nekoliko dana klub navijača Atalante je na mostu postavio transparent prijateljstva i nade između Brescijea i Bergama, međutim nije se dugo zadržao na tom mjestu.

"Moramo vam saopštiti da su vandali tokom noći uništili transparent. Prethodnih dana je bilo pritiska da se transparent skine. Tužno je da u ovakvom trenutku za zemlju neko sebi dopušta da radi neke stvari", poručio je član kluba navijača Atalante, Gian Paolo Bellini.

Na transparentu je bilo ispisano: "Podijeljeni na tribinama, ujedinjeni u bolu". Međutim, očigledno je da navijačka mržnja ponekad ne poznaje ni granice, a ni razum.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Bergamo i Brescia su među najugroženijim italijanskim gradovima koronavirusom gdje svakodnevno umre na desetine osoba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi