Dok "normalni" golmani broje odbrane, Ter Stegen obara rekorde u drugom segmentu

Nijemac sjajan na golu

Dok "normalni" golmani broje odbrane, Ter Stegen obara rekorde u drugom segmentu

A. Čaušević

Zadatak golmana je prvenstveno da sačuvaju svoju mrežu, međutim Marc-Andre Ter Stegen nije običan čuvar mreže pa obara rekorde i u drugim segementima.

Ter Stegen je čudesnom odbranom u finišu meča protiv Getafea spasio svoj gol i tako na neki način donio Barceloni pobjedu rezultatom 2:1.

Njemački golman koji s pravom nosi epitet jednog od najboljih na svijetu je sinoć postavio i još jedan rekord. Imao je čak 69 uspješnih dodavanja.

Tako je ovaj 27-godišnjak postao prvi golman koji je u La Ligi uspio napraviti toliko uspješnih dodavanja još od sezone 2005/06.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ter Stegenu nije strano ni počastiti saigrača perfektnom asistencijom za jednog golmana. U ovoj sezonu je to uradio dva puta, sretnici su bili Antoine Griezmann i Luis Suarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
A oni nenormalni imaju 10 i više utakmica bez primljenog gola !:)
2 1
Noone
Opet si klupa Neueru i ostati ces.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi