Roma daje popust na Edina Džeku!

Čelnici Intera i Rome ove sedmice na sastanku

Roma daje popust na Edina Džeku!

Već neko vrijeme se špekuliše da će novi napadač Intera uskoro postati bh. napadač Edin Džeko.

"Dijamantov" ugovor sa Romom važi još jednu godinu, ali kako je postalo jasno da ga Vučica želi prodati, ljeto pred nama je posljednja prilika za to.

Špekuliše se i da je Džeko već dogovorio sve uslove u ugovora sa Interom, te bi sa Nerazzurrima trebao potpisati trogodišnji ugovor koji će mu garantovati četiri miliona eura po sezoni.

Ipak, još uvijek se čeka na dogovor između klubova.

Roma je navodno tražila 20 miliona eura za Edinov potpis, što je za Inter previše, pa su na Meazzi počeli razmišljati o "alternativnim" putevima da dođu do Džeke.

Navodno je Inter planirao Romi ponuditi 13 miliona eura i u transfer uključiti jednog mladog igrača, međutim sada sa Apenina stižu vijesti koje će sigurno obradovati čelnike Nrazzurra.

Novinar italijanskog Sky Sporta Manuele Baiocchini tvrdi da bi se čelnici Intera mogli ove sedmice sastati sa predstavnicima Rome kako bi razgovarali o potencijalnom Džekinom transferu, nakon što je klub iz prijestolnice odlučio "srezati" negovu cijenu.

Naime, Roma je odlučila dati "popust" na Džeku s obzirom da je spremna prodati ga za skoro duplo manje od početno željene cifre.

Baiocchini tvri da će Roma prodati Džeku i za naknadu u visini od 10-12 miliona eura.

Ako je vjerovatni ranijim špekulacijama, Inter je svakako bio spreman ponuditi toliko novca, pa Džekin transfer više ne bi smio doći u pitanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, tek treba vidjeti da li će Roma i Inter zaista poslovati i da li će Džeko karijeru nastaviti na Meazzi.

Inače, Edin Džeko se trenutno nalazi u Sarajevu gdje se sa reprezentacijom BiH priprema za duele kvalifikacija za EP sa Finskom i Italijom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sutra u Robotu Bajramska akcija piletine 50% , rok trajanja do 5.6.2019 - navalite
11 1
jahja_trako
dzeko vam je u bosni.zašto njega ne kontaktirate i ne provjerite.previše pišete vijesti bez provjere istih ??
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti