Hurem: Duel sa Chelseajem je velika prilika za nas

Trenerica SFK 2000 Sarajevo

Hurem: Duel sa Chelseajem je velika prilika za nas

Žrijeb u švicarskom gradu Nyonu dao je odgovor na pitanje ko je naradni protivnik SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligi prvaka.

Igračice SFK 2000 Sarajevo će, naime, u šesnaestini finala UEFA Lige prvaka igrati protiv londonskog Chelseaja, a svoje utiske nakon žrijeba prenijela je trenerica Samira Hurem.

"Prije svega moram istaći da smo mi ispunili naš cilj prolaskom u 1/16 finala Lige prvaka i svaki naredni korak za nas je nagrada za mukotrpan i višegodišnji rad. Naš kolektiv je iznimno sretan što je danas imao priliku naći svoje ime u ovako elitnom drušvu i ponosni smo što ćemo grad Sarajevo, naš klub i naše boje, ali i Bosnu i Hercegovinu zastupati na jednom ovako visokom nivou", kazala je Samira Hurem, pa dodala:

"Radujemo se mnogo dvoboju protiv favorizovane ekipe iz Londona. To je velika prilika za naš klub i naše igračice da se pokažu na Evropskoj sceni i itekako vjerujem da SFK 2000 Sarajevo ima mnogo toga dobrog pokazati u duelu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika”, rekla je Hurem.

SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin u prvom susretu koji je na rasporedu 12.9., a uzvrat je zakazan 14 dana poslije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi