Doktorirali su Evropsku ligu: Sevilla je uradila ono što niko prije njih nije bio ni blizu

Strašna serija španskog kluba

Doktorirali su Evropsku ligu: Sevilla je uradila ono što niko prije njih nije bio ni blizu

E. Čaušević

Kao uvod u večerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka od 18 sati možete gledati revanš meč šesnaestine finala Evropske lige i veliki derbi između Seville i Lazija.

Sevilla je itekako olakšala sebi posao u revanš utakmici jer su u prvom susretu protiv Lazija slavili kao gosti sa minimalnih 1:0. Međutim, sigurno je da se ni italijanski klub neće tek tako predati i doći sa bijelom zastavom u Sevillu što je razlog da možemo očekivati spektakularan okršaj večeras.

Međutim, Laziju ništa ne ide u prilog kada je u pitanju Sevilla. Španski klub je stvoren za Evropsku ligu i oni su to dokazali mnogo puta. Sevilla je najviše osvajala ovo takmičenje i to pet puta, a ne kriju da im je cilj i da ove godine budu na samom vrhu.

To je jedini klub koji je tri puta zaredom bio na tronu Evropske lige i već su doktorirali svoje partije u ovom takmičenju. Nevjerovatan podatak vezan je za utakmice nokaut faze Evropske lige kada je u pitanju Sevilla.

Naime, španski klub je u prethodnih 20 utakmica nokaut faze Evropske lige doživio samo dva poraza što je zaista nevjerovatno u ovakvom takmičenju. Da li Lazio ima snage da im stane na put vidjet ćemo u večerašnjem okršaju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prema kladionicama Sevilla je jasan favorit u večerašnjoj utakmici, ali sigurno da je kvota na njih itekako primamljiva. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti kvote za ovaj meč na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi