Sevilla s igračem manje stigla do boda protiv Eibara

Špansko prvenstvo

Sevilla s igračem manje stigla do boda protiv Eibara

Fudbaleri Seville i Eibara podijelili su bodove u susretu 23. kola španske La Lige jer su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan odigrali 2:2. 

Gosti su na ovom susretu bili autsajderi, ali su odigrali vrlo dobar i hrabar meč te su možda zaslužili i više od samo jednog boda.

Sve je počelo u 22. minuti kada je Orellana pogodio za vodstvo Eibara, a uduplao ga je Charles sredinom nastavka meča.

Kada je Banega šest minuta prije kraja utakmice dobio crveni karton, činilo se da je sve gotovo, ali domaći su se ipak uspjeli dići iz mrtvih.

Prvo je Ben Yedder dvije minute prije kraja susreta pogodio za 1:2, da bi u drugoj minuti nadoknade izgubljenog vremena Sarabia pogodio za konačan rezultat susreta.

Sevilla je sada na 4. poziciji sa 37 osvojenih bodova, dok je Eibar ostao deseti sa 30.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 23. kolo:

Sevilla - Eibar 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije