Villarreal protiv Seville prekinuo užasnu seriju bez pobjede
Niko nije očekivao da će Villarreal tako lako razbiti Sevillu. Gosti su očigledno u velikoj krizi (Foto: EPA)

Konačno pobjeda Žute podmornice

Villarreal protiv Seville prekinuo užasnu seriju bez pobjede

M. Šljivak

Villarreal je večeras u 24. kolu La Lige savladao  na svom terenu Sevillu sa uvjerljivih 3:0.

Žuta podmornica je bez pobjede bila u čak 10 uzastopnih prvenstvenih mečeva. Ipak, čini se kako i njima polako sviće, pa su nakon trijumfa u Evropskoj ligi protiv Sportinga u Lisabonu (0:1), večeras razbili Sevillu.

Do vodstva je domaći tim došao u 20. minuti meča. Santi Cazorla je ubacio iz kornera, a Gonzalez Soberon je na pravom mjestu i pogađa za prednost Villarreala od 1:0.

Žuta podmornica je na odmor otišla sa dva gola viška. U nadoknadi vremena Bacca je prekrasno petom uposlio Ekambija koji pogađa za 2:0.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 87. minute kada je domaći postižu i treći pogodak. Sjajna je to akcija bila, a završio ju je Alfonso pogotkom za 3:0.

Večerašnji trijumf Villarrealu znači mnogo. Vratili su se u život nakon zaista užasne serije bez pobjede i sada su na 18. mjestu tabele sa 23 osvojena boda.

Sa druge strane i Sevilla je ušla u seriju loših rezultata i u posljednja tri meča su osvojili samo jedan bod. To im je ugrozilo plasman u Ligu prvaka za kojeg će se itekako morati da potrude.

La Liga, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villarreal - Sevilla 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi