Dolaskom Fernandesa Manchester United je prestao gubiti

Statistički gledano

Dolaskom Fernandesa Manchester United je prestao gubiti

E. Škorić

Bruno Fernandes je nedavno stigao na Old Trafford i definitivno opravdao ulogu velikog pojačanja.

Engleski velikan u završnici prijelaznog roka doveo je pojačanje iz Portugala. Fernandes se i ranije povezivao sa Unitedom, a dolazak 25-godišnjeg ofanzivnog veznjaka definitivno je pokrenuo stvari u Manchesteru.

Naime, Crveni vragovi su od dolaska Fernandesa odigrali sedam utakmica, a u tom su periodu upisali četiri pobjede i tri remija. Postigli su 15, a primili samo dva gola.

Fernandes je uveliko učestvovao u tom dobrom razdoblju. Postigao je za vikend gol protiv Evertona, prethodno gol i asistencija protiv Watforda, jedan je dao protiv Club Bruggea, asistirao je u pobjedi protiv Chelseaja...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Fernandes je još kao 18-godišnjak otišao iz Portugala u Italiju, gdje je potpisao za Novaru. Kasnije je igrao i za Udinese i Sampdoriju, ali punu igračku eksploziju doživio je s povratkom u domovinu prije dvije i pol godine kada ga je kupio Sporting.

Iako mu primaran zadatak nisu golovi, postigao ih je čak 63 uz 52 asistencije u dresu Sportingam a prošle sezone je u 53 nastupa u svim takmičenjima imao 50 golova i asistencija (32+18).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
KONAČNO! A već sam mislio da će Woodward & Co. ponovo uprskati motku i propustiti da dovedu igrača koji u ovom trenutku Junajtedu više znači nego duplo skuplje plaćeni Pogba. Pustite ime, pustite svu medijsku pompu, kod rezultata jednog fudbalera, statistika je neumoljiva i sve govori više od riječi. Bruno Fernandez je u potpunosti opravdao sva očekivanja, bravo majstore!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije