Deschamps u posljednji trenutak uputio novi poziv i šokirao Francuze promjenom na spisku

Kimpembe ne putuje u Katar

Deschamps u posljednji trenutak uputio novi poziv i šokirao Francuze promjenom na spisku

Endin Čaušević

Didier Deschamps prije nekoliko dana objavio je spisak reprezentacije Francuske za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je selektor aktuelnih prvaka svijeta već sada morao da napravi jednu promjenu, a ime novog igrača kojeg je pozvao je iznenadilo javnost u toj zemlji.

Deschamps je prošle sedmice saopštio spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje već u nedjelju, a jasno je da je Francuska jedan od najvećih favorita za zlato.

Trikolori u Katar stižu kao aktuelni prvaci svijeta jer su prije četiri godine u Rusiji otišli do samog kraja.

Od Deschampsa se očekuje mnogo toga u Kataru i iz FS Francuske su poručili da mora ostvariti dobar rezultat i pokušati odbraniti titulu jer će u suprotnom nakon Mundijala dobiti otkaz.

Reprezentacija Francuske će se okupiti danas, a Deschamps je i prije okupljanja naišao na prvi problem i odlučio je da odmah reaguje.

Naime, potvrđeno je da Deschamps neće moći da računa na defanzivca PSG-a, Presnela Kimpembea, koji se nije dovoljno oporavio od povrede, te selektor Francuske ne želi ništa da rizikuje.

Oglasi

Iz Fudbalskog saveza Francuske objavili su da Kimpembe neće putovati s ekipom u Katar i da je Deschamps odlučio da umjesto njega u reprezentaciju pozove Axela Disasija koji inače igra za Monaco.

Očekuje se da se Disasi pojavi danas u Clairefontaineu na okupljanju reprezentacije i očito je za njega to veliki trenutak jer je nakon objave spiska izgubio nadu da će biti na Mundijalu, ali se potom pojavilo svjetlo na kraju tunela.

Poziv za Disasija je iznenadio francusku javnost jer ovaj 24-godišnjak tek treba da debituje za reprezentaciju Francuske, ali njegove dobre igre iz ove sezone Deschamps očito nije mogao da zanemari.

Disasi je za Monaco u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice, te je uspio da zabije tri gola i upiše četiri asistencije.

Oglasi

Zanimljivo da je u omladinskim kategorijama igrao i za Kongo, ali je prije nekoliko godina odlučio da nastupa za mladu reprezentaciju Francuske. Francuzi su očito očekivali nekoga drugog na spisku, ali ih je Deschamps još jednom iznenadio. Spisak Francuske izgleda ovako:

Golmani: Lloris, Areola, Mandanda

Odbrana: Upamecano, Varane, Disasi, Konate, Saliba, Pavard, L. Hernandez, Kounde, T. Hernandez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Fofana. Guendouzi, Rabiot, Tchouameni, Camavinga, Veretout.

Napad: Benzema, Coman, Dembele, Giroud, Griezmann, Mbappe, Nkunku.

Top Komentari

user1666374721
Cijela Evropa je šokirana, Španci se ne mogu ni oporaviti, Šokovi za šokovima
2 0
Tmm1987
Zašto se pravi pametan, svi pozvali 26 igrača, on 25
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi