Doll otkrio kakvo mišljenje ima o Niki Kovaču

Podrška za hrvatskog stručnjaka

Doll otkrio kakvo mišljenje ima o Niki Kovaču

Samir Mlaćo

Iako je situacija u Bayern Munchenu mnogo bolje nego ranije, što pokazuju i sami rezultati, Niko Kovač je i dalje na meti kritika. Pojedini njemački mediji su uvjereni da će Kovač na ljeto napustiti Bavarce, ali za sada se o tome još uvijek niko nije očitovao.

Kovač ima priliku osvojiti titulu sa Bayernom, a zanimljivo da ga je odlučio podržati trener Hannovera Thomas Doll.

"Pričao sam sa nekoliko kolega posljednjih dana, neki zaista imaju tretman trenera koji nije primjeren. Nije do novinara, nego svega što okružuje klub. Bez obzira na mjesto na tablici, prema trenerima se ne pokazuje poštovanje", jasan je bio Doll.

Najbolje primjer za to naveo je upravo Kovača.

"On je najbolji primjer. Napravio je sjajan posao u Frankfurtu i sada radi dobro u Bayernu. Prvi je u Bundesligi i igrat će finale Kupa. Zašto je na udaru? Ne sviđa mi se to".

Koliko je potrošio Bayern?

U razgovoru za njemački Bild Kovač je otkrio određene detalje o stanju unutar bavarskog velikana.

Istakao je da nije želio tražiti pojačanja od rukovodstva tima nakon razgovora koji je obavljen, a tu vidi i razloge za nešto lošiju igru ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nismo pojačali ekipu. Hasan je tu godinu i po, ja nešto manje od godine. Koliko je Bayern potrošio novca ove sezone? Samo 10 miliona eura na Daviesa. Budite fer i gledajte analitički", rekao je Kovač i nastavio:

"Zašto nisam tražio pojačanja? Situacija u našem klubu je drugačija nego kod ostalih. Uli Hoeness je rekao da imamo velike igrače kojima je klub zahvalan. Zato nisam imao velike zahtjeve. Naredne sezone će biti drugačije", istakao je Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti