S golom i tri asistencije razbio Milan, dan kasnije mu se život pretvorio u pakao

Prijetnje za Berardija i suprugu

S golom i tri asistencije razbio Milan, dan kasnije mu se život pretvorio u pakao

Edmir Škorić

Milan je u nedjelju ugostio Sassuolo i trebao je pobjedu da ostane "živ" u borbi za Scudetto, ali već sada je jasno da od odbrane naslova nema ništa. Rezultatska kriza Rossonera je nastavljena, pošto je Sassuolo slavio sa 5:2 na San Siru.

Italijanski reprezentativac Domenico Berardi postigao je gol i tri asistencije protiv Milana i najzaslužniji je za trijumf svoje momčadi. Zbog ovog dobrog nastupa dan kasnije dobio je neočekivane prijetnje smrću.

Nakon ponižavajućeg poraza navijači Milana svoju su frustraciju iskalili na društvenim mrežama. Međutim, neki su otišli korak predaleko.

Partnerica Domenica Berardija Francesca Fantuzzi na Instagramu je objavila da gleda utakmicu svog partnera. Odmah nakon utakmice objavila je prijetnje koje su joj stigle od "navijača" Milana.
Među njima je bilo i uvredljivih riječi, a jedna od poruka glasila je "ako sretnem tvog muža, ubit ću ga". Fantuzzi je odmah najavila da će poduzeti pravne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovih poruka.

Navijači AC Milana možda također ne vole Berardija utoliko što često blista protiv njihovih miljenika. U 19 utakmica protiv aktualnog italijanskog prvaka, krilni napadač je sudjelovao u 18 golova - 11 za Milan i sedam asistencija.

Nakon susreta sa Sassuolom, Milan je peti na tabeli Serie A i već 15 bodova zaostaje za vodećim Napolijem.

Sassuolo se, pak, zahvaljujući pobjedi nad Milanom nalazi na 16. mjestu na tablici i ima sigurnih osam bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja u natjecanjima Serie A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Berardija tiče, bivši prvak Evrope s Italijom igra sjajno, a upravo je Milan klub s kojim se povezivao, mada je on više želio da ide u Inter, ali je i dalje u Sassuolu.

Berardi je dugi niz godina u Sassuolu, s tim da je jedno vrijeme išao na posudbu u Juventus. Ove sezone je na 12 mečeva u Seriji A postigao četiri gola i dodao tri asistencije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi