U Italiji će se dugo pamtiti 29. januar 2023. godine

Velikani su na koljenima

U Italiji će se dugo pamtiti 29. januar 2023. godine

E. Škorić

Dva izražena favorita, dva velikana italijanskog nogometa, danas su doživjeli dva sramotna poraza pred vlastitim navijačima.

Ove sezone Napoliju kao da je suđeno da osvoji Scudetto na koji čeka od 1990. godine. Osim što ekipa Luciana Spallettija igra fantastičan nogomet, uveliko mu pomažu konkurenti koji se nalaze u velikoj krizi.

Juventus je kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog nepravilnog poslovanja, pa je ostao bez trke za Scudetto, ali Milan je također pao u ključnom dijelu sezone i od početka 2023. godine ne liči na ekipu koja je prošle godine bila prvak Italije. Tek u nešto boljoj situaciji je Inter, koji se također dosta muči.

Pamtit će se današnji dan u Italiji. Dva velikana doživjela su domaće debakle. Prvo Milan sa 5:2 na San Siru od Sassuola, a onda Juventus od Monze sa 2:0.

Klubovi kao da su danas zamijenili uloge. Juventus kao da se bori za opstanak, a Monza poput izrazitog favorita lagano dolazi do pobjede.

Jedan gol gostima poništio je VAR u 10. minuti jer je Caprari bio u ofsajdu. Ipak, u 18. minuti Ciurria je postigao gol za 0:1, da bi u 39. minuti Dany Mota dokrajčio Staru damu.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/futnewsbrasil1/status/1619705047880986627[/twitter]

Juve je bio nokautiran, a od takvog nokauta više nije mogao da se vrati. U nastavku Allegri uvodi i Vlahovića i Milika, sve karte baca u napad. Iako je bilo pregršt opasnih napada, sve jalovo i bezopasno, pa Monza slavi veliku pbojedu u Torinu.

Juventus je pao na 13. mjesto sa 23 boda, a Monza je sada prestigla rivala iz Torina pa je došla na 11. mjesto sa 25 bodova.

Sezona za Juventus je završena, ostaje jedino borba u Kupu. Kroz prvenstvo više ništa ne mogu...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve 7. februara gostuje Salernitani, ali to su sada utakmice koje će slabo zanimati i navijače Juventusa, koji bi najradije da se nekako sve odmah prebaci na sezonu 2023/24.

Napoli i Roma večeras će odigrait derbi u Napulju, a bez obzira na ishod, svi su uvjereni da će se titula nakon dugo vremena slaviti na jugu Italije u gradu Diega Maradone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Koji smrad od kluba dbg ispali u 3 ligu mrtve im ****m
3 3
green_dragon
Deri BURANIJU......hahahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi