Dominacija: Ibrahimović deseti put igrač godine u Švedskoj
Foto: EPA

Apsolutni rekorder

Dominacija: Ibrahimović deseti put igrač godine u Švedskoj

Napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović je još jednom proglašen za fudbalera godine u Švedskoj.

Za Ibru je to bila jubilarna 10. švedska Zlatna lopta, po čemu je apsolutni rekorder, jer nijednom drugom fudbaleru nije pošlo za rukom osvojiti ovu nagradu više od dva puta.

Ibrahimović je prvi put proglašen igračem godine 2005. godine, da bi godinu kasnije nagrađen Frederik Ljungberg. Nakon toga, fenomenalni Zlatan je devet puta uzastopno slavio u ovom izboru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dresu švedske reprezentacije, Ibrahimović je odigrao 109 utakmica i postigao je 59 golova, a tamošnja javnost se uzda u njegovu genijalnost u predstojećim susretima baraža sa Danskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije