Ibrahimoviću, majstor si, ali moraš u baraž
Foto: EPA

Švedska završila treća

Ibrahimoviću, majstor si, ali moraš u baraž

Edmir Škorić

Austrija i Rusija direktno idu na Evropsko prvenstvo, dok će Švedska u razigravanje.

Austrija je već ranije osigurala prvo mjesto i plasman u Francusku, a kvalifikacije je završila sigurnom (3:0) pobjedom nad Lihtenštajnom.

Janko je bio dvostruki strijelac u nastavku, Arnautović je prethodno pogodio za 1:0 u 12. minuti. Austrijanci su završili ubjedljivo prvi u grupi sa 28 bodova.

Rusija je kod kuće s 2:0 pobijedila Crnu Goru, pa je zadržala dva boda prednosti ispred Švedske i slavi plasman na Euro. Kuzmin i Kokorin su pogađali za šestu pobjedu Rusa i peti poraz Crnogoraca, koji su završili na četvrtom mjestu sa 11 bodova.

Zlatan Ibrahimović i društvo moraju u baraž unatoč 2:0 pobjedi nad Moldavijom. Ibrahimović i Zengin su pogađali za novi trijumf, ali ipak Šveđani ostaju sa 18 bodova na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, 10. kolo:
Austrija - Lihtenštajn 3:0 (Arnautović 12, Janko 54, 57)
Rusija - Crna Gora 2:0 (Kuzmin 33, Kokorin 37)
Švedska - Moldavija 2:0 (Ibrahimović 24, Zengin 48)


GOAL Zlatan Ibrahimovic // Sweden 1 - 0 Moldova... by flashhighlights

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.