Dominacija Metalleghea i zaslužena pobjeda protiv Mladosti

Vodeći tim poražen

Dominacija Metalleghea i zaslužena pobjeda protiv Mladosti

Midhat Šljivak

Metalleghe je u 24. kolu Prve lige FBiH ugostio vodeću Mladost, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Dominirao je domaći sastav u ovom susretu. Od samog početka su stvarali prilike pred golom Hinovića, koji je bio izložen konstantnim napadima domaćeg tima.

Međutim, u prvom poluvremenu su gosti iz Doboj Kaknja uspjeli da sačuvaju mrežu i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Otvaranje donosi ponovo bolju igru domaćeg tima, koji u 58. minuti stižu do vodstva. Kolašinac je prekrasno pogodio za zasluženo vodstvo od 1:0.

Isti igrač je samo 10-ak minuta kasnije ponovo pogodio mrežu Hinovića za sigurnu prednost od 2:0. Potop Mladosti uslijedio je u 75. minuti kada je Sakan pogodio za velikih 3:0, čime su potopljene sve nade gostiju u pozitivan rezultat u ovom susretu.

Prva liga FBiH, 24. kolo:

Metalleghe - Mladost 3:0 (Kolašinac 58', 68', Sakan 75')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe: Čavar, Benović, Musić, Kolašinac, Kovač, Seferović, Krađuz, Marin, Sakan, Goloman, Papaz

Mladost: Hinović, Gačan, Hasanović, Dilaver, Šišić, Hasić, Alagić, Hrelja, Rizvanović, Savić, Isaković

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.