Šišić: Sljedeće sezone igrat ćemo Premijer ligu

Mladost iz Kaknja lider Prve lige FBiH

Šišić: Sljedeće sezone igrat ćemo Premijer ligu

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja lideri su Prve lige FBiH sa 49 bodova, pet više od drugoplasiane Budućnosti i Bratstva. Kakanjci su na dobrom putu da naprave najveći rezultat u historiji kluba, ali do kraja prvenstva ima još sedam kola, a izabranici Nijaza Kape u narednim kolima imaju veoma težak raspored.

Mladost će do kraja prvenstva igrati sa izravnim konkurentima za Premijer ligu, a utakmice protiv Metalleghea, Bratstva, Budućnosti i Goška odlučit će sudbinu ekipe iz Kaknja. 

Sigurno najbolji nogometaš ovog malog kluba s velikim ambicijama je 24-godišnji Aldin Šišić. Ovaj Zeničanin i bivši igrač Čelika, Veleža, Slobode i Viteza, ove je sezone pojačao Mladost, a u 19 odigranih utakmica postigao je pet golova uz devet asistencija po čemu je najbolji dodavač Prve lige FBiH.

Zeničanin je za SportSport.ba govorio o narednim utakmicama njegove ekipe, te ambicijama u narednom periodu.

"Uvezali smo pet pobjeda u posljednjih pet utakmica, što nam je donijelo pet bodova prednosti nad prvim konkuentima. Ipak još je rano za slavlje jer nas očekuju veoma teške utakmice do kraja prvenstva. U naredna tri kola gostujemo prvo u Jajcu, te Bihaću, pa čekamo Bratstvo kod kuće, ako ove utakmice apsolviramo na pravi način onda se možemo nadati prvom mjestu. Nema razloga da ne nastavimo sa sjajnim igrama koje pružamo u posljednje vrijeme, te uz pomoć naših navijača siguran sam da ćemo sljedeće sezone igrati Premijer ligu, gdje sigurno nećemo biti u sporednoj ulozi", nada se Šišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost je na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa na prvom mjestu, ali ekipu koju posjeduju pozavidjeli bi im mnogi Premijerligaši.

"Sigurno da imamo odličnu ekipu, koja je sastavljena od igrača koji su mnogo godina igrali u Premijer ligi i svojim iskustvom pomažu mlađim igračima. Imamo odlično rukovodstvo kluba, koje ima plan i program, radi se sistemski, igrači imaju sve uslove za treniranje i sve je uredovano u Mladosti. Trener je domaći i najbolje poznaje ekipu, zato se trenutno i nalazimo na prvoj poziciji, te se nadam velikom slavlju u posljednjem kolu kada ćemo na našem stadionu dočekati ekipu Goška", kazao je za SportSport.ba Aldin Šišić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.